Να στείλετε μήνυμα
Μας ελάτε σε επαφή με

Υπεύθυνος : Claire

Τηλεφωνικό νούμερο : +8617321236228

WhatsApp : +8617321236228

Free call

Φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος: DC ή AC;

November 16, 2022

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος: DC ή AC;

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος: DC ή AC;  0

 

Το κύριο μειονέκτημα των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων είναι ο σημαντικός χρόνος φόρτισης των μπαταριών, συνήθως τουλάχιστον 3 ώρες.Η μείωση αυτού του χρόνου σε μισή ώρα κάνει τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος συγκρίσιμη με τον ανεφοδιασμό ενός συμβατικού αυτοκινήτου με βενζίνη.Παρόλα αυτά, θα περάσετε μισή ώρα σε ένα βενζινάδικο με ένα φλιτζάνι καφέ και ψώνια σε ένα τοπικό κατάστημα.Τέτοιοι σύντομοι χρόνοι φόρτισης έχουν ήδη γίνει πραγματικότητα κατά τη φόρτιση του αυτοκινήτου με συνεχές ρεύμα.Γιατί, λοιπόν, οι σταθμοί φόρτισης AC δεν έχουν γίνει παρελθόν;

Σχεδόν κάθε σύγχρονο ηλεκτρικό όχημα (εκτός από ορισμένα σπορ μοντέλα που δεν είναι ευρέως διαδεδομένα) μπορεί να φορτιστεί από μια κανονική πρίζα.Η παρουσία μιας τέτοιας λειτουργίας σας επιτρέπει να μην μένετε χωρίς κίνηση σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν ειδικοί σταθμοί φόρτισης.

Μπορείτε να φορτίσετε μόνοι σας ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο σπίτι εάν ζείτε σε ξεχωριστό εξοχικό σπίτι ή αρχοντικό.Σε τέτοια κτίρια, υπάρχουν συνήθως και τριφασικές πρίζες AC 400 V (σύμφωνα με το παλιό πρότυπο - 380 V).Μπορείτε να φορτίσετε το αυτοκίνητο τη νύχτα ενώ κοιμάστε και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα διαρκέσει περίπου 500 χλμ.

Σε περίπτωση που η γραμμή που παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε εξοχική κατοικία ή τμήμα ενός αρχοντικού είναι ικανή να αντέξει ρεύμα περίπου 80-100 A, μπορείτε να επιταχύνετε περαιτέρω τη διαδικασία εγκαθιστώντας έναν προσωπικό σταθμό φόρτισης AC.Συνδέεται απευθείας στον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού σας, επομένως δεν επηρεάζεται από τους περιορισμούς πρίζας και καλωδίωσης.Ο χρόνος φόρτισης μειώνεται στις 4 ώρες.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα AC

Οι μπαταρίες φορτίζονται πάντα απευθείας με σταθερό ρεύμα.Επομένως, ένα ηλεκτρικό όχημα διαθέτει ενσωματωμένο φορτιστή που μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα που προέρχεται από το σταθμό σε συνεχές ρεύμα και προσαρμόζει τις παραμέτρους φόρτισης.Όπως έχει ήδη σημειωθεί, η παρουσία μιας τέτοιας συσκευής για οποιοδήποτε ηλεκτρικό όχημα είναι υποχρεωτική, διαφορετικά δεν θα μπορεί να επαναφορτιστεί σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο σχεδιασμός του σταθμού AC είναι εξαιρετικά απλός.Διαθέτει συστήματα για την προστασία τόσο του ηλεκτρικού οχήματος όσο και του ηλεκτρικού δικτύου από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και, εάν είναι απαραίτητο, σύστημα τιμολόγησης που σας επιτρέπει να πουλήσετε την υπηρεσία φόρτισης.

Ωστόσο, η τοποθέτηση των κύριων συγκροτημάτων φορτιστή σε ένα ηλεκτρικό όχημα περιορίζει την ταχύτητα φόρτισης AC.Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα φόρτισης, τόσο μεγαλύτερη είναι η ένταση του ρεύματος.Με τη σειρά του, αυτό συνεπάγεται αύξηση της μάζας και των διαστάσεων των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που είναι υπεύθυνα για τη φόρτιση.Επίσης, η αύξηση της ταχύτητας φόρτισης θα απαιτήσει καλύτερη απαγωγή θερμότητας από τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα.Οι περιορισμοί στο βάρος, τις διαστάσεις και τις δυνατότητες απαγωγής θερμότητας σε ένα επιβατικό ηλεκτρικό όχημα έχουν καθορίσει το όριο ρεύματος φόρτισης των 32 A. Είναι χαρακτηριστικό για τα περισσότερα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων μαζικής παραγωγής.

Φόρτιση σταθερού ρεύματος

Μπορείτε να επιταχύνετε σημαντικά τη φόρτιση εάν συνδεθείτε απευθείας στην μπαταρία στο σταθμό.Με αυτήν την προσέγγιση, δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί στο μέγεθος και το βάρος του φορτιστή, καθώς όλα τα εξαρτήματά του βρίσκονται έξω από το σώμα του ηλεκτρικού οχήματος.Φυσικά, μόνο συνεχές ρεύμα μπορεί να τροφοδοτηθεί απευθείας στις μπαταρίες.

Η τάση λειτουργίας της μπαταρίας αποθήκευσης στα σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα είναι συνήθως 400-450 V. Ως εκ τούτου, η τάση των 500 V υιοθετήθηκε ως πρότυπο για τη φόρτιση DC.

Κατά τη φόρτιση με συνεχές ρεύμα, η διεπαφή μεταξύ του σταθμού και του ηλεκτρικού οχήματος πρέπει να περιέχει μια σύνδεση δεδομένων από το όχημα στη φόρτιση.Με βάση αυτές τις πληροφορίες, ο σταθμός καθορίζει τον τύπο και την τρέχουσα κατάσταση της μπαταρίας, ρυθμίζοντας με ακρίβεια την τάση και ορισμένες άλλες παραμέτρους φόρτισης.

Τα μειονεκτήματα του συνεχούς ρεύματος περιλαμβάνουν το υψηλό κόστος ενός σταθμού φόρτισης με καλώδιο.Για σύγκριση, οι σταθμοί φόρτισης λειτουργούν με εναλλασσόμενο ρεύμα, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος του καλωδίου.

Πιστεύεται επίσης ευρέως ότι οι σταθμοί φόρτισης DC θα μειώσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.Στην πραγματικότητα, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μειωθεί με κάθε είδους ενισχυτική φόρτιση.Για να μειωθεί η επίδραση αυτού του παράγοντα, σε ορισμένους σταθμούς η εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση περιορίζεται στο 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Εισάγετε το μήνυμά σας

claire@evcomecharger.com
+8617321236228
17321236228
+8617321236228